Hoppa till innehåll på sidan

Integritets­skydds­myndigheten får ökade anslag

Publicerad: 19 september 2024
Idag överlämnade regeringen budgetpropositionen till riksdagen. Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) föreslås få ökade anslag med 34,2 miljoner kronor.

I den budgetproposition som regeringen idag överlämnat till riksdagen föreslås att IMY:s anslag ska höjas med 34,2 miljoner kronor.

– Det är en välkommen förstärkning av våra anslag som regeringen föreslår. Det visar att regeringen tycker att vårt uppdrag är viktigt, säger David Törngren, vikarierande generaldirektör.

I propositionen framgår att IMY:s anslags höjs med syfte att förstärka myndighetens förutsättningar att anpassa sin verksamhet till ett förändrat rättsläge avseende klagomålshantering, nya uppgifter med anledning av EU-förordningar, utökat behov av tillsyn över kamerabevakning med anledning av ändring i kamerabevakningslagen samt en allt större efterfrågan på vägledning från flera sektorer när det gäller dataskydd kopplad till teknikutveckling och innovation.

– Dataskyddsregleringen är komplicerad och det finns en stor efterfrågan på vägledning från alla typer av verksamheter. Med ökade anslag får vi bättre förutsättningar att kunna ge mer vägledning kring dessa frågor och på så sätt bidra till en hållbar digitalisering, säger Karin Lönnheden, stabschef.

För mer information kontakta

Karin Lönnheden, stabschef IMY, telefon 08-657 61 68
Presstjänsten IMY, telefon 08-515 154 15

Senast uppdaterad: 19 september 2024
Sidans etiketter Dataskydd
Senast uppdaterad: 19 september 2024
Sidans etiketter Dataskydd